Címünk: 3244 Parádfürdő, Peres utca 18.
Telefon: +36 30 649 2700 , +36 36 364 265
E-mail: borokahotel@borokahotel.hu


Nagyobb térképre váltás
A Boróka Minihotel megközelíthető:
az M3 autópályáról a 70-es lehajtónál Gyöngyös felé letérni a 3-as főútra,
majd Gyöngyösön a 24-es útra kanyarodva, Mátra irányába haladva Parádfürdőig.
valamint Eger felől:
Sirokon és Recsken át a 24-es úton haladva, egyenesen Parádfürdőig.
Látnivalók
 • Parád-Parádfürdõ 250 éve részese a magyar gyógyfürdõkultúrának. A település változatos, európai értelemben vett tiszta klímájú környezetben helyezkedik el, így a Gyógyfürdõ Kórház - közelében a Boróka Minihotel szállásaival - mindenképpen ideális a regenerálódásra. A környék nem szûkölködik értékes látnivalókban: a Palóc ház, a kosárfonó- és üvegcsiszoló mûhely- és kiállítás, a Kocsimúzeum, a Czifra-istálló, a Római katolikus templom. A Parádfürdõn található õspark Észak-Magyarország legszebb, legnagyobb sétáló- és gyógyparkja. Az Ilona völgyben alázuhanó vízesés, hazánk három vízesése közül a legmagasabb. Parádfürdõ, a túrák és a természet szerelmeseinek kedvelt kirándulóhelye.
 • Recsk
  A szomszédos Recsken megtekinthetõ a: Jámbor Vilmos Arborétum, a Kálvária, a Recski Tájház, a munkatáborból napjainkra Nemzeti Emékparká alakított emlékhely.
 • Sirok
  A Tarna völgyének egyik szép látványossága a zöld mezõbõl sárgásfehéren feltornyosuló siroki Várhegy, tetején az egykor szebb idõket látott, 2012-ben részlegesen felújított várrommal. A meredek hegyoldalt bokorerdõ, akácos, nyílt és zárt sziklagyep borítja. Utóbbi helyenként védett növényeket is rejt (pl. fekete kökörcsin, agárkosbor). A vártól néhány percnyi járásra érdekes, 6-8 m magas sziklaalakzatok sorakoznak (Barát és Apáca sziklák, Törökasztal stb.).
 • Sástó
  A Sástó, Magyarország legmagasabban fekvõ tava a Mátra hegységben. Az esõvíz által táplált lápos mocsaras tavakat 1960 körül kezdték üdülőhellyé alakítani. Az idõk alatt feltöltõdõ medreket kitisztították és egybe nyitották. A mai tó átlagos mélysége 1 méter. Kiváló csónakázó- és horgászhely.Sástón található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy kiszuperált fúrótoronyból alakítottak ki. A tó közelében található a Kalandpark mely télen-nyáron várja látogatóit bobpályával, quadpályákkal, mászófallal, játszótérrel.
 • Kékestető
  Parádfürdőtől gépkocsival kb. 10 percre találhatóak a Kékesi és Mátraszentistváni sípályák. Kékestetõ Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter, melyen gyönyörű panorámát kínáló kilátóval bővített TV adó található. Az innen induló sípálya 1,8 km hosszú. A pálya felsõ szakaszán egy nemrég felújított 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift üzemel. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdõ síelõk, családok számára is kiválóan alkalmas. Készen van a teljes pályán a világítás és hangosítás, amely megnöveli a síelhetõ órák számát. A motorosszán túrákkal pedig egy új lehetõség költözött a Mátrába.